Over Esmee

Esmee, de verzamelnaam voor GPS en GSM producten die TDSL Nederland BV op de markt brengt. Esmee bestaat sinds 2000 en is begonnen met de Esmee SMS1. (foto) Het GPS en GSM apparaat antwoordde op een SMS met de tekst ‘get street’. Vervolgens ontving je een sms met het adres inclusief huisnummer waar het voertuig zich bevond. Deze Esmee (roepnaam dinosaurus vanwege het formaat en ook de beperkte functies – alleen SMS –) is door TDSL volledig in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd.

Esmee heet zo omdat de Dinosaurus alleen kon SMS-en. Als je SMS schrijft krijg je dit EsemEs en dat is Esmee geworden.

Sinds 2004 brengt TDSL ook een ritregistratie versie op de markt, EsmeeLive geheten. Daarmee kan de gebruiker met een inbel functie één voertuig live volgen en uit het geheugen de rithistorie downloaden.

Esmeelive is in 2007 een online platform geworden in de cloud. En biedt live volgen van oneindig veel auto’s en direct downloadbare rittenadministratie.

In 2012 is daar het scherp geprijsde Esmeemobile aan toegevoegd voor de klanten die geen rittenadministratie bijhouden maar live volgen plus 1 week historie willen.

Sinds 2015 kan Esmee gekoppeld zijn(optie) aan de CANbus van voertuigen waarover voertuiginfo doorgestuurd wordt als live verbruik, afgelezen KMstand op het dashboard, as-belasting bij vrachtwagens en nog veel meer.

TDSL bestaat sinds 1993. Esmee bestaat sinds 2000.