De mogelijkheden met esmeemobile 

Esmeemobile laat je zien waar en wanneer er gereden is in met jouw voertuig(en)! Je kunt de huidige positie, afstanden en snelheden direct aflezen met de applicatie of op het online platform.
Esmeemobile bestaat uit een ‘kastje’ in je auto(s) en een online platform voor de verwerking van de data.

Je kunt in een oogopslag zien welke collega het dichtst bij jou is. Je hebt  voortdurend overzicht over alle activiteiten van de dag en kunt in de app een notitie bij een rit achterlaten als geheugensteuntje. Wanneer een auto buiten verwachte (en instelbare) tijdsintervallen gestart wordt ontvang je direct een notificatie op je telefoon.

Een (dagelijkse) email met de gereden km’s en brandstof consumptie  behoort tot de mogelijkheden evenals snel beoordelen of voertuigen zich aan de geldende maximum snelheid houden.

Maatwerk oplossingen levert TDSL ook, neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Je kan je eigen functionaliteit bedenken en krijgen!

Alle features:

Live inzicht in de voertuigpositie (web of APP)

De nieuwste voertuigpositie staat al in de server wanneer je die opvraagt en is daardoor (afhankelijk van uw internettoegang) altijd en direct beschikbaar.

Ritregistratie

Conform de eisen van de belastingdienst. Esmeemobile en Esmeelive bieden zeer nauwkeurige ritregistratie  op basis van GPS (eventueel gekoppeld aan de kilometerteller van de auto). In de Esmeemobile app op je smartphone kun je gemakkelijk aangeven wanneer het een privérit betreft of het doel van de (zakelijke) rit invullen.

Esmeelive ritregistratie is erg nauwkeurig! De Esmeelive ritregistratie kan gekoppeld worden aan de digitale km-weergave op het dashboard via de CANbus, de Esmeelivesoftware ijkt de kilometerstand van elke rit. Wanneer je deze optie niet kiest kun je dat handmatig doen in de website. De afwijking van de teller op het dashboard ten opzichte van Esmeelive is gemiddeld 0,5 %. 20.000 KM rijden geeft een afwijking van 100 KM. De afwijking is gemiddeld en wordt veroorzaakt door bandenslijtage: banden met veel profiel zijn groter en draaien daardoor langzamer dan versleten banden.

Alarmeringen

Startmelding(met timer), geofence, doormelding van je auto-alarm, geen GPS-data alarm. Na een pushbericht vanuit Esmeemobile ben je altijd op de hoogte!

Startblokkering (app)

Je kunt vanuit de app een signaal sturen waarmee het voertuig geblokkeerd wordt. De wijze van installatie bepaalt of starten of rijden beïnvloed wordt, check voordat je  deze keuze maakt de lokale wettelijke bepalingen. Aan de installatie van startblokkering is een meerprijs verbonden.

 

       

Tijdregistratie

Esmeelive geeft in auto´s en andere objecten een nauwkeurige tijdregistratie waarbij ook extra elektronische inputs op het Esmee systeem gebruikt kunnen worden voor urentelling van bijvoorbeeld machines.

Verbruik monitoring (optie)

Esmeelive kan de brandstof consumptie van het voertuig op afstand uitlezen via een koppeling aan de boardcomputer van de auto. Je kunt dagelijks, wekelijks of maandelijks een rapportage ontvangen per email en inzicht krijgen in de gereden kilometers en het verbruik van het wagenpark.

Snelheidsindicatie

Esmeelive en Esmeemobile geven live inzicht in de gereden snelheden van je auto(s). Op web en app. Op de kaart onderaan zie je in een oogopslag de gereden snelheid en de maximaal toegestane snelheid ter plaatse. Je kunt de ritten ook per dag koppelen en ineens bekijken.

Antidiefstal

De GPS – GSM zendertjes van Esmeemobile sturen voortdurend de positie van het voertuig door naar de Esmeemobile server waar je die beveiligd kunt bekijken. In geval dat het signaal verstoord is (door bijvoorbeeld jamming) kan TDSL in de meeste gevallen nog via SMS de GSM-mast opvragen waaraan de Esmeemobile unit gekoppeld is of waaraan de Esmeemobile unit het laatst gekoppeld is geweest. (GSM-mast-info is niet beschikbaar op oudere modellen Esmeemobile).

De positie van de GSM mast waaraan de Esmeemobile unit gekoppeld is wanneer die zich op het kantoor van TDSL bevindt. De Esmeemobile unit kiest zelf de sterkst beschikbare zendmast en kan gebruikmaken van netwerken van Vodaphone en KPN in groot Europa. Wanneer je de live beschikbaarheid van Esmeemobile in bepaalde landen wilt weten kun je het beste even contact opnemen met TDSL.